Νέα θεραπευτική μέθοδος στην ακράτεια ούρων

 Μία νέα μέθοδος, ανώδυνη, μη τραυματική, που μπορεί να πετύχει καλά αποτελέσματα στην ορθοπρωκτική ακράτεια είναι η θεραπεία του μαγνητικού πεδίου.

Οι μύες της λεκάνης του ορθού, της ουροδόχου κύστης, διεγείρονται από ένα παλλόμενο μαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα να βελτιώνονται η κινητικότητα αλλά και η αισθητικότητα των μυών αυτών.

Πώς γίνεται ;

Η γυναίκα κάθεται σε μία καρέκλα, η οποία δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που σκοπό έχει την γυμνάσει και να ενισχύσει τους μυς της λεκάνης προκειμένου να ελεγχθεί η ακράτεια.
Η γυναίκα δεν βιώνει πόνο ή άλλο σύμπτωμα και το μόνο που αισθάνεται είναι μια ελαφρά δόνηση. Οι μυς συσπώνται και χαλαρώνουν μετά απο κάθε μαγνητικό παλμό όπως συμβαίνει και με τις ασκήσεις kegel .

Πόσο διαρκεί ;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά με παύση ανά 3 λεπτά το δεκάλεπτο.

Απαιτούνται περίπου δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες (ανάλογα με την κατάσταση των μυών της πυέλου).


Ποιες γυναίκες αφορά η θεραπεία μαγνητικού πεδίου;

  • Γυναίκες που υποφέρουν από ακράτεια προσπάθειας η ακράτειας μεικτού τύπου ( προσπάθειας και επιτακτικής ανάγκης)
  • Γυναίκες στις οποίες υπάρχει αντένδειξη της ταινίας ελεύθερης τασης, φαρμακευτικής αγωγής η χειρουργικής αντιμετώπισης.
  • Γυναίκες εμμηνοπαυστικής και μετεμμηνοπαυστικής ηλικίας
  • Γυναίκες με νεφρολογική, νευρολογική βλάβη η οποιαδήποτε άλλης αιτιολογίας βλάβη που ευθύνεται για την χαλάρωση η αποδυνάμωση των μυών της πυέλου.
  • Γυναίκες μετά τον τοκετό (λοχεία). Η εκγύμναση των μυών της πυέλου, επιτρέπει την αποφυγή της χαλάρωσης των μυών της λεκάνης, την σύσφιξη αυτών με αποτέλεσμα άμεση επάνοδο στην ποιοτική και βελτιωμένη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.